llista barcelona comu eleccions municipals 2023

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dimecres que assistirà a la cimera hispanofrancesa que se celebrarà a Barcelona el 19 de gener. Ho ha explicat en una entrevista a ‘La Sexta’, on també ha declarat que li sembla adequat que el president de la Generalitat, Pere Aragonés, també hi assisteixi. Tot i això, ha manifestat que considera una “lleugera incoherència” el fet que, mentre que el president català assisteix a la cimera, el seu partit, ERC, participarà a la mobilització en contra de la trobada que han convocat entitats independentistes. Colau ho ha atribuït a la política de “gesticulació constant” que considera que impera a Catalunya des de fa un temps.

Tot i això, també s’ha mostrat en desacord amb les declaracions de Félix Bolaños, ministre de la Presidència, en què donava per acabat el procés. Colau li ha demanat prudència i que matisi les seves declaracions perquè considera que, si bé les relacions entre la Generalitat i l’Estat han evolucionat des del 2017, encara hi ha qüestions obertes i la taula de diàleg segueix en marxa.

Regular el preu del lloguer

Ada Colau també ha enviat un missatge al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha insistit en la necessitat de regular els preus del lloguer per “evitar l’especulació salvatge que hi ha ara mateix a les grans ciutats”. “Hi ha una barra lliure a l’avarícia i a l’especulació, i l’avarícia no és cap dret constitucional, en canvi el dret a l’habitatge sí que està recollit en la Constitució“, ha declarat.