L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acusa Junts de promoure “constantment” boicots contra ella. En una entrevista a TVE, assenyala que alguns regidors d’aquest partit inciten la confrontació a través de Twitter. Colau respon així a les acusacions tant de la líder de Junts, Elsa Artadi, i també de Cs i PP, que l’acusen de “bunqueritzar” la plaça per evitar que l’escridassin.

“És trist que Junts hagi agafat aquesta deriva confrontativa, que vulgui fer polèmica de tot i ho faci mentint sobre la festa major”, afirma. L’alcaldessa diu que és “absolutament fals” que hagi ordenat tancar la plaça de Sant Jaume durant el pregó de les Festes de la Mercè per evitar ser xiulada. En una entrevista a TVE, Colau ha carregat durament contra Junts, a qui culpa de “mentir i buscar la confrontació permanent”.

“No tinc por que em xiulin”

L’alcaldessa assegura que no té por que la xiulin, tot i que reconeix que ho va passar malament a les festes de Gràcia i de Sants. Argumenta que el perímetre de la plaça de Sant Jaume no té res a veure amb el pregó sinó que s’ha fet per poder celebrar el Toc d’inici complint amb les mesures de la covid. Recorda que aquest dijous al vespre hi haurà 600 persones assegudes en cadires seguint el Toc d’inici, i que l’aforament s’ha fet seguint les indicacions del Procicat. “És radicalment fals que hagi intervingut en el disseny de la plaça de Sant Jaume”, sentencia.