Vinculada a l’Associació de Veïns de l’Òstia i a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Gala Pin ha estat una de les cares visibles de les reivindicacions veïnals a la Barceloneta. Contrària a la marina de luxe del Port Vell i molt crítica amb l’Autoritat Portuària, Pin també es va manifestar en contra de la construcció de l’Hotel W i el que titlla de “turisme depredador”. El seu plantejament ideològic queda ben clar en la biografia publicada al web de Barcelona Comú, en què afirma que creu en la “Barcelona dels barris, la Barcelona que es rebel·la” i s’indigna en veure “com les elits aproven lleis que són una declaració de guerra tàcita”.

Pin haurà de comandar un dels districtes més complicats de la ciutat i tractar temes delicats com la gestió dels apartaments turístics, el degoteig d’establiments emblemàtics que tanquen, les llicències hoteleres o l’oposició veïnal en contra de la construcció de l’hotel del carrer del Rec Comtal.

Nascuda a València l’any 1981 i veïna de Barcelona des de fa 12 anys, un dels seus trets distintius és que és molt activa a les xarxes socials, en què explica amb detall i a vegades amb fotografies el seu paper d’activista, ciutadana, i, ara també, política.

Precisament, des del seu compte de Twitter, Pin ha anunciat que ja s’ha reunit amb Mercè Homs, fins ara al capdavant de la regidoria de Ciutat Vella. Pin ha confirmat que el traspàs d’informació ha durat uns 35 minuts i s’ha fet amb una “cordialitat absoluta”. L’activista afronta el nou càrrec amb “paciència i bon humor” i “motivació màxima”, però també amb cert respecte, i ha assenyalat que espera “estar a l’altura” per l’estima que té al districte.

Després Pin s’ha desplaçat fins al passeig més emblemàtic de la ciutat per visitar el Tast a la Rambla acompanyada de l’associació d’amics i comerciants de la via, i ha assenyalat que “no els he deixat convidar-me a dinar”. Després ha conversat amb els artistes que treballen d’estàtues humanes en aquesta via i que, recentment, s’han mostrat contraris a la fira gastronòmica perquè, diuen, els impedeix fer la seva feina.