JORDI CORNET, secretari general del PP "El senyor Mas s'equivoca. Li dic amb tots els respectes però també li dic amb tota la responsabilitat com a català. El president de la Generalitat és el president de tots i Catalunya es mereix uns polítics que ara, en el segle XXI, amb la crisi que tenim, ens centrem en el més important, que és la unitat, el treball i les persones."

El secretari general del PP, Jordi Cornet, i altres militants del partit han repartit aquest dimarts exemplars de la Constitució a Barcelona per celebrar el 33 aniversari del text. Durant l’acte, Cornet ha dit que Catalunya mereix uns polítics que se centrin en allò que els uneix i no en allò que els separa. Segons Cornet, Mas no està fent un bon servei als catalans quan planteja una ruptura entre Catalunya i Espanya, mentre que el principal problema dels catalans és la crisi econòmica i l’atur.

Acte reivindicatiu de Ciutadans

Ciutadans també ha volgut commemorar el dia de la Constitució amb un acte en què  s’ha llegit una selecció dels deu articles de la  Carta Magna que, segons la formació, “a Catalunya es volen esborrar”. Albert Rivera ha criticat els altres partits catalans per restar importància als drets i deures que atorga la Constitució. Segons el líder de la formació, a Catalunya s’està prioritzant la construcció d’una identitat nacional i independentista en detriment de drets bàsics.