El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, s’ha posicionat aquest dijous sobre la situació dels líders independentistes i els polítics empresonats arran del procés. Grande-Marlaska ha manifestat que “es pot avaluar un trasllat que ajudi a una vida personal i familiar més fàcil”. Aquestes declaracions les ha fet en una entrevista a Onda Cero. El ministre veuria amb bons ulls el trasllat dels presos a centres penitenciaris de Catalunya, sempre que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ho autoritzi.

El qui va ser jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Grande-Marlaska, ha reconegut que l’acostament dels presos milloraria les relacions familiars. Actualment els líders independentistes i els polítics presos estan en centres penitenciaris de Madrid. Aquesta és una opinió que ha fet pública el ministre d’Interior, però ha volgut puntualitzar que el jutge instructor, Pablo Llarena, és qui ho hauria d’autoritzar en última instància.

Grande-Marlaska ha volgut recordar que són els òrgans penitenciaris i el Ministeri de l’Interior que poden decidir el trasllat d’un pres sempre que hi hagi una sentència en ferm. En aquest cas, Joaquim Forn, Oriol Junqueras i la resta de polítics i líders sobiranistes estan en presó preventiva en espera de tenir un judici pels delictes de rebel·lió, sedició o malversació.

Llarena passa la pilota a Grande-Marlaska

El jutge Pablo Llarena ja ha respost a Grande-Marlaska. El jutge instructor diu que no té les competències per autoritzar el trasllat dels presos, tal com ha dit Grande-Marlaska. Llarena ha fet públic el seu posicionament a través d’un comunicat.