L'acord a què han arribat PSOE i CiU al Congrés recull bona part de les demandes del govern municipal. D'una banda, s'estableixen penes de presó per als delinqüents que cometin tres faltes en un any, encara que el valor del furt no superi els 400 euros. Les penes es complirien els caps de setmana i els dies festius, quan altres presos tenen permisos, per tal d'evitar el col·lapse als centres penitenciaris. Una altra de les novetats és la que permetrà als jutges dictar ordres d'allunyament pels lladres que sempre actuïn en una mateixa zona. JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "És important per acabar amb sentiment d'impunitat, i que els que actuen comencin a pensar que aviat tindran una resposta més eficaç." Un altre dels canvis que s'introdueix al Codi Penal és la creació d'un registre de faltes. Una eina a través de la qual els jutges i els fiscals podran consultar la reincidència dels petits delinquents. Des de l'oposició, Convergència i Unió ha reivindicat la paternitat de la reforma del Codi Penal. XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Hi ha qui fa discursos i cartes, però nosaltres el que creiem és en entrar esmenes, i no tant bla bla bla." Aquesta reforma facilitarà la feina policial, que darrerament està fent alguns progressos. Precisament avui el Mossos d'Esquadra han informat de l'ingrés a presó de dues carteristes que acumulaven més de 200 detencions per delictes i faltes. Una d'elles forma part de l'anomenat "top 6" dels delinqüents multireinceidents que actuen a la ciutat.

La principal novetat que s’introdueix al Codi Penal contra els delinqüents reincidents és que els que cometin tres faltes en un any aniran a la presó, encara que en cap cas s’hagin endut més de 400 euros. Si el que roben val més d’això, llavors és considerat delicte i el delinqüent pot ser empresonat ja ara.

Parella de furtadores detingudes 172 cops
Avui mateix els Mossos d’Esquadra han lliurat a la justícia dues furtadores multireincidents detingudes ahir a Ciutat Vella. La víctima del seu darrer furt es va adonar que li agafaven la bossa de mà amb 600 euros i va demanar ajut a uns agents de la Guàrdia Urbana. La policia municipal les va detenir i les va traspassar al Grup de Multireincidents de la Policia de la Generalitat, que feia mesos que investigava aquestes dues dones de 23 i 48 anys. Entre les dues acumulaven un historial de 172 detencions. El jutge ja les ha enviat a la presó.