terrasses

Fonts municipals expliquen que les dues parts han fet un esforç per acostar posicions. L’acord s’ha tancat en les últimes hores després de “dies de treball intens” entre l’àrea d’Urbanisme i el Gremi de Restauració. El pacte amb el sector preveu flexibilitzar la norma actual, que van aprovar CiU i PP en el mandat anterior i que ha generat conflictes en diversos punts com ara el que regula les distàncies de les terrasses amb el mobiliari urbà.

La nova ordenança tindrà uns criteris mínims a tota la ciutat, però permetrà definir criteris específics segons cada districte. A més, es podran fixar zones singulars que es treballaran conjuntament entre el consistori i els restauradors. Les dues parts presentaran l’acord aquest dimarts, després de reunir-se amb els grups municipals de l’oposició, a qui ja s’ha informat de l’entesa.

Punt final a un llarg culebrot

La modificació de l’ordenança de terrasses ha estat un tema espinós des de principis de mandat i va ser, de fet, un dels primers encàrrecs del plenari en l’inici de l’era Colau. L’entrada del PSC al govern va reconduir les relacions del govern municipal amb el sector, però malgrat els diversos anuncis d’un calendari, no es va materialitzar el pacte. Precisament, per falta d’acord polític, el Gremi va registrar al novembre una iniciativa ciutadana per canviar la norma després de recollir més de 18.000 signatures.