El govern municipal i el Gremi de Restauració han acordat un calendari de reunions per modificar l’ordenança de terrasses. El tinent d’alcalde d’Empresa, Jaume Collboni, ha explicat que, en paral·lel, l’executiu buscarà “un acord de ciutat” amb l’oposició. La intenció és tenir-lo pactat a l’estiu perquè la nova ordenança en vigor abans que acabi l’any. El director general del Gremi, Roger Pallarols, ha dit que afronten amb “confiança” aquest “nou escenari” malgrat que, com volien, no tindran normativa nova aquest estiu.

La reunió entre el govern municipal i el Gremi de Restauració ha estat més aviat simbòlica per apropar posicions, que no pas enfocada a obtenir resultats concrets sobre la futura ordenança de terrasses. En la trobada, totes dues parts han acordat que es donen un termini de tres mesos (fins al juliol) per consensuar una proposta amb el propi sector i l’oposició. Collboni ha dit que fa un mes i mig que parla amb els grups i ha dit que només hi haurà nova ordenança “amb una majoria dins de l’Ajuntament”.

El director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha valorat positivament l’apropament del govern per posar fi a “un conflicte molt dur” que ha dut el sector a reduir taules i també, asseguren, llocs de treball. El Gremi volia la nova ordenança ja aquest estiu per evitar una nova temporada amb “incerteses”, però admeten que el calendari fixat dona un missatge de “tranquil·litat” al sector. Tot i que a l’estiu seguirà vigent l’ordenança actual, Collboni ha dit que l’aplicaran “inspirats per l’esperit del que es dialogui” amb el Gremi i els grups de l’oposició.