(ACN) El president de Vox, Santiago Abascal, ha lamentat des de Figueres, en un acte electoral del partit, que hagin de tornar a escoltar “aquest cop des de lluny” els crits de la “intolerància”. Els Mossos han tancat perimetralment la plaça de Catalunya de la capital de l’Alt Empordà per evitar que grups anti-Vox hi accedissin. “Encara que estiguem més tranquils, no és un ambient de normalitat”, ha dit, i ha apuntat que els altres partits celebren actes públics “amb total tranquil·litat, sense que cap militant de Vox els impedeixi parlar lliurement”. “Som nosaltres les víctimes de l’odi dels separatistes “, ha afegit Abascal i ha criticat que el govern els acusi de “provocar la violència” i que ho justifiquin dient que “alguna cosa haurem fet”.

Abascal ha insistit que no són eleccions democràtiques perquè “no juguen en igualtat de condicions”. Ha tornat a lamentar que en cada acte estiguin acompanyats de detractors, nega que “l’odi caracteritzi Vox, sinó als seus detractors”, diu, i alerta que “l’odi deixa un dany generacional”.

El president del partit considera que els anti-Vox han trobat “la violència com a mètode per callar-nos”. “Han intentar espantar-nos, però no ho han aconseguit i, com la violència no funciona, diuen que nosaltres la provoquem”, ha lamentat. “I no ho diu l’extremista de l’altra banda de la vorera, ho diu la Generalitat i en concret la conselleria d’Interior”, denuncia. En aquest sentit, ha relacionat la situació actual amb la de fa uns anys al País Basc. “ERC ha convidat Otegui, qui els haurà ensenyat allò que es deia a la meva terra quan algú era assassinat d’alguna cosa haurà fet”, ha declarat. “l el mateix ha fet la Generalitat amb Vox, quan algú ens ha agredit: alguna cosa deuen haver fet”, ha reblat.

Abascal ha acabat la seva intervenció a Figueres davant els mitjans de comunicació i d’una vintena de seguidors dient que, “com va dir Dalí en la seva última intervenció televisiva, visca el rei, visca Espanya i visca Catalunya”, mentre mig centenar de manifestants l’escridassaven des de lluny, separats per un dispositiu dels Mossos, que ha acordonat tot el perímetre de la plaça de Catalunya de Figueres.