L’Ajuntament de Barcelona no regularitzarà les llicències de terrassa excepcionals atorgades durant la pandèmia en set carrers de l’Eixample. Es tracta dels carrers del Parlament, Muntaner, Enric Granados, Aribau, rambla de Catalunya, passeig de Sant Joan i l’avinguda de Gaudí. Són les zones que els informes tècnics municipals qualifiquen de saturades i on es vol evitar una sobreocupació de l’espai públic i les molèsties veïnals que genera.

En total, l’Ajuntament denega 144 peticions de llicències de terrassa excepcionals. “La immensa majoria d’aquests locals ja tenien una terrassa i el que no es consolidarà és l’ampliació”, assegura Pau Gonzàlez, regidor de l’Eixample. A aquestes terrasses cal afegir-hi una trentena més que no havien sol·licitat l’ampliació de la llicència. Per tant, desapareixeran les 170 ampliacions extraordinàries que es van adjudicar per la pandèmia, i que majoritàriament estan a la vorera.

L’Eixample és el primer districte delimitat per aquestes “àrees d’especial saturació d’establiments” on es deneguen les llicències de les terrasses ampliades per la covid. La mesura està inclosa en la modificació de l’ordenança de terrasses que es va aprovar el desembre passat.

L’objectiu: “Tenir la calçada endreçada a finals d’any”

Gonzàlez ha explicat que l’objectiu de l’Ajuntament és “tant aviat com sigui possible” retirar aquestes terrasses que s’han denegat, i també substituir les anomenades New Jersey de formigó per les noves plataformes en aquelles ampliacions que es mantenen. “L’objectiu és tenir la calçada endreçada a finals d’any”, assegura el regidor. Un calendari, però, que es podria allargar si els establiments a qui se’ls ha denegat l’ampliació presenten un recurs.