Era el 13 de juny quan Ada Colau va jurar el càrrec al Saló de Cent de l’Ajuntament amb una plaça de Sant Jaume plena a vessar i amb moltes promeses per complir. Mig any després, el consistori té el comerç en peu de guerra per la gestió del “top manta” i l’oposició acusa l’equip de govern de no tenir projecte de ciutat.

Pel que fa a obres clau de la ciutat, el projecte de la Sagrera continua aturat, malgrat les queixes de l’Ajuntament davant del Ministeri de Foment. En canvi, s’han iniciat els estudis previs per unir els tramvies per la Diagonal, una de les propostes estrella de la campanya de Barcelona en Comú. El govern també destaca el gir social que s’ha encetat amb l’esforç per evitar els desnonaments i l’increment de la despesa social pactada amb ERC, PSC i la CUP.

De moment, les negociacions amb aquests grups no han permès arribar a acords per aprovar un nou pressupost municipal, així que l’Ajuntament presidit per Colau començarà el 2016 amb el darrer pressupost de Trias prorrogat. També resten pendents de tirar endavant el nou Pla d’allotjaments turístics, per al qual s’ha aprovat una moratòria d’un any en la concessió de noves llicències.