L’Ajuntament ja ha començat a posar en marxa aquells dispositius que hauran de permetre que la ciutat es recuperi al més aviat possible de la crisi del coronavirus. Per això han anunciat la creació d’un centre de coordinació de resposta econòmica (el CECORE) que vol ajudar la viabilitat de les empreses de la ciutat. Per això hi destinaran 25 milions d’euros

Ajudes a restaurants, comerços i empreses

El tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda Jaume Collboni ha explicat que seran “ajuts directes que s’han de fer operatius el més ràpid possible i que han d’arribar a restaurants, comerços i PIMEs”. Entre els sectors que se’n podrien beneficiar s’inclou també el món esportiu i cultural, els mercats, l’economia social i solidària i el turisme.

Ha posat alguns exemples concrets, com ara la possibilitat d’establir acords entre els propietaris de locals i els comerços que els lloguen perquè hi hagi una rebaixa en el preu del lloguer. Pagaments ordinaris com aquests són una de les queixes que més s’ha fet arribar al consistori.

Un 25 % dels autònoms i empreses estan en una situació delicada

Tot i que l’Ajuntament diu que encara no hi ha dades concretes de la quantitat de petites empreses i sectors a escala local que podrien acollir-se a aquestes ajudes, parteixen d’una dada: el 25 % dels autònoms i les empreses estan ara mateix en una situació delicada (en base a les ajudes que s’han demanat a altres administracions).

També ha explicat que es posaran en marxa campanyes de consum local, dirigides directament als ciutadans un cop acabi la pandèmia. L’objectiu és potenciar la solidaritat veïnal i que acabin comprant, un cop acabi el confinament, a la botiga del barri i anar als restaurants que tinguin més a prop de casa seva.