L’Ajuntament de Barcelona destinarà més d’1,6 milions d’euros provinents de la taxa turística a finançar 24 projectes repartits pels 10 districtes de la ciutat. Les inversions aniran destinades a iniciatives per diversificar el turisme al territori i també a reduir l’impacte dels espais que tenen una elevada afluència de visitants. Les Corts (6) i l’Eixample (4) són els dos districtes on més projectes es finançaran, tot i que les inversions més elevades es destinaran a Gràcia (250.000 €), Sant Martí (250.000 €) i Sants-Montjuïc (230.000 €).

Estàtues humanes a Nou Barris i un lavabo en una floristeria de la Rambla

Entre els projectes que es finançaran amb la taxa turística hi ha algunes novetats destacades com la instal·lació d’estàtues humanes a la plaça Major de Nou Barris i un bus panoràmic que mostrarà el patrimoni i l’entorn natural d’aquest districte durant la Festa Major.

També es finançaran els estudis previs per a la rehabilitació de la Capella dels Segadors, a Sant Andreu, catalogada com a Bé d’Interès Nacional, i es destinarà una part de la inversió d’Horta-Guinardó a les bateries antiaèries del Turó de la Rovira per garantir-ne la vigilància, el control d’accessos i pels serveis d’higiene.

Turistes al Turó de la Rovira

Una altra de les novetats és la creació d’un nou itinerari a Collserola amb instal·lacions de land-art i escultures a l’aire lliure permanents a diferents espais de la muntanya. A Ciutat Vella, també destaca el projecte de convertir una de les parades de floristes de la Rambla en un lavabo públic. Una iniciativa que el regidor del districte, Jordi Rabassa, va plantejar fa uns mesos i que va rebre les crítiques dels Amics de la Rambla.

15 projectes de ciutat de cultura i promoció internacional

A banda de les inversions als districtes, la taxa turística també servirà per finançar 15 projectes més de ciutat amb una dotació de 3,7 milions d’euros. Una part d’aquestes projectes són programes i iniciatives culturals com ara el Festival Grec, la Mercè, la celebració de Cap d’Any, el BCNLlum o el BCN Eurovision Party, que es podrà seguir en exclusiva a betevé.

A banda, també s’impulsaran projectes per a la promoció internacional de la ciutat. En total, entre els projectes dels districtes i els de ciutat, Barcelona es beneficiarà de més de 5 milions d’euros de l’impost turístic.