Ambient purament de treball entre periodistes a la seu de Nicaragua amb el mal presagi que seria una nit complicada pels socialistes davant d'uns sondejos que els donaven la meitat dels 14 diputats actuals. Després de patir per un diputat que ballava a Lleida, finalment el PSC en va aconseguir 8. Un resultat que s'ha convertit en el pitjor de la història dels socialistes catalans en unes eleccions generals i ha col·locat el partit en el tercer lloc, per darrere d'En Comú Podem i Esquerra. La compareixença de la candidata, Carme Chacón, es va fer esperar i, enmig de cares llargues d'alguns simpatitzants i dirigents del partit, va felicitar el PP per la victòria i va lamentar la pèrdua d'escons. CARME CHACÓN, candidata del PSC "El resultat que hem obtingut no és el que volíem, però els socialistes hem contribuït a posar més difícil la continuïtat de Rajoy". Malgrat tot, Chacón va assegurar que s'han complert dos objectius que es va marcar: incrementar el suport respecte a les anteriors eleccions autonòmiques (ha aconseguit 62mil vots més que els va obtenir Miquel Iceta) i mantenir representació a totes les províncies. Després d'una intervenció breu de Chacón, la seu de Nicaragua es va tornar a transformar en un espai de treball.

Tot i situar-se com a tercera força política, el PSC ha aconseguit millorar els resultats dels sondejos que els auguraven un empat amb Ciutadans al quart lloc. La candidata socialista ha destacat que el PP ha perdut gairebé quatre milions de vots respecte als comicis de 2011 i ha remarcat que a partir d’ara “es dibuixa un nou escenari polític amb més pluralisme a Espanya. L’element més destacat és que el centre de gravetat de l’opinió pública s’ha traslladat molt a l’esquerra significativament”.

Chacón ha perdut sis diputats respecte als 14 que tenia fins ara. Malgrat això, ha posat l’èmfasi a haver assolit dos dels objectius que s’havia fixat: d’una banda, incrementar el suport respecte a les eleccions autonòmiques anteriors (ha aconseguit 62.000 vots més que Miquel Iceta) i, de l’altra, mantenir representació a totes les províncies.

Carme Chacón ha comparegut acompanyada del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i ha felicitat els populars per la seva victòria. A la seu del PSC hi ha hagut un ambient purament de treball, amb més periodistes que simpatitzants.