Ciutadans ha viscut la jornada electoral amb nerviosisme. Les enquestes els havien situat en molt bones posicions, però quan s’han mostrat els primers sondejos les xifres han estat ben diferents: els situaven com a cinquena força a Catalunya i quarta a nivell de l’estat, i així ha estat. La jornada l’han viscut des de l’Hotel Barceló Sants. Allà s’han trobat militants i simpatitzants un cop han tancat els col·legis electorals. Una mica abans, ha arribat el candidat de C’s a Catalunya, Juan Carlos Girauta, i ho ha fet acompanyat d’altres representants del partit, com la portaveu del grup municipal a Barcelona, Carina Mejías.

Les valoracions no han arribat fins a la mitjanit. Abans de sortir, s’han esperat que acabés la compareixença del seu candidat, Albert Rivera. Girauta ha fet un discurs en la mateixa línia que el líder de C’s: s’ha compromès a canviar la llei electoral durant aquesta legislatura, perquè consideren “injust que els vots no valguin el mateix a tot arreu”. També s’ha mostrat partidari de fer una reforma laboral i d’arribar a un gran acord per a les polítiques d’educació. Fins i tot, ha parlat de tocar la Constitució.

Girauta també ha volgut deixar clar que C’s té un únic discurs a tot l’estat i, així, ha carregat contra Podem, a qui ha acusat de ser un grup de plataformes antisistema. També ha definit Ciutadans com a única opció de canvi a l’estat.