En Pere Blanco és un pintor i muralista de l’Hospitalet de Llobregat que va fer la seva primera intervenció al carrer als 73 anys. Pinta, però, des dels 15, quan va aprendre l’ofici fent cartells de cinema, decorats i rètols publicitaris. Segons explica al programa Plaça Tísner, té murals en diversos punts del Poblenou: “Estic posant guapa Barcelona i la gent agraeix el que faig”, adverteix.

La seva faceta com a artista urbà va començar ja jubilat quan, passejant per la seva ciutat, l’Hospitalet de Llobregat, es va fixar en els nois i noies que pintaven a la via pública. Sentia nostàlgia de la pintura i es va anar introduint en un món que, segons explica en Pere, era nou per a ell.

Cartells de cinema i decorats de teatre

Gran part de les seves intervencions, d’aquest artista urbà de 77 anys, les trobem al barri del Poblenou on, assegura, té el suport del veïnat. Ha pintat en murs de carrers com Roc Boronat, Pallars, Agricultura, Bilbao i Selva de Mar. Explica que se sent “motivat per la gent del barri” i que els seus murals són realistes i amb un missatge positiu.

Qui va fer cartells de pel·lícules per cinemes com els Bosque o decorats de teatres del Paral·lel com l’Apolo, el Còmic o el Condal ara penja les seves noves creacions a les xarxes socials. I és que, segons recorda Blanco, “el carrer és efímer, per això faig fotos i les penjo a Instagram”. Els anys passen i les tendències canvien, però la passió d’aquest pintor muralista pels pinzells continua intacta: “Em dona la vida”, sentencia.