L’actor, dramaturg i director Paul Berrondo presenta ‘Desig. Un tramvia’, una adaptació lliure de l’obra de Tennessee Williams ‘Un tramvia anomenat Desig’. Estrenada aquest dimecres a la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Lliures, Berrondo explica al ‘Plaça Tísner’ que el muntatge manté la força dramàtica de l’original, però “porta al present la mirada sobre qüestions com la salut mental, la violència masclista i els prejudicis classistes”

“El monstre que portem tots a dins”

‘Desig. Un tramvia’ dona veu a diverses maneres d’estimar i sentir desig i reflexiona sobre la diversitat sexual i els estigmes socials que l’envolten. En aquest sentit, Paul Berrondo explica que els espectadors empatitzaran amb els quatre personatges pels problemes emocionals “que d’una forma o altra tots afrontem i que ens allunyen de l’amor propi”. Per combatre aquests sentiments, l’autor convida el públic a mirar-se davant del mirall i enfrontar-se al “monstre que portem a dins per lluitar contra el desig”.

Teatre, cinema, televisió i dramatúrgia

Paul Berrondo ha actuat en diversos muntatges teatrals, molts dels quals dirigits per Carol López. Es va emportar el premi MAX al millor actor de repartiment amb l’obra ‘Germanes’ (2009), d’aquesta dramaturga catalana. D’altra banda, ha format part de sèries de televisió i en cinema ha participat en pel·lícules com ‘V.O.S.’, de Cesc Gay, ‘El perfum’, de Tom Tykver, i ‘Eskalofrío’, d’Isidro Ortiz. Des de fa anys també és director i dramaturg i reconeix que és la tasca més complicada “perquè has d’escriure en un full en blanc tota una història”.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’