Quan l’il·lustrador i dibuixant Alfredo Borés Ricart i la dissenyadora gràfica Berta González Embún van decidir obrir una escola de còmic tenien una cosa clara: havia d’estar oberta a tothom. Tots dos tenen una relació estreta amb aquest art. Borés Ricart el va estudiar-lo a les aules de l’Escola Joso mentre que González Embún va créixer amb les vinyetes que el seu avi, José María Embún Sancho, dibuixava per a Bruguera.

Tots dos defensen al programa ‘Plaça Tísner’ que les particularitats expressives del còmic permeten crear grans obres sense necessitat de tenir una mà experta en la tècnica del dibuix. És per això que a La Gossa imparteixen classes per a tots els nivells que acompanyen els alumnes en el desenvolupament integral de les seves idees.

El còmic és un mitjà a través del qual pots explicar històries més enllà dels recursos que tinguis a nivell de dibuix”
Alfredo Borés Ricart

Des de la cantonada entre els carrers del Perill i Milà i Fontanals, a través dels finestrals de l’escola, es pot veure els alumnes concentrats en les seves creacions mentre la Yuba (la gossa dels impulsors del projecte i protagonista de moltes vinyetes) descansa als peus de la taula. En aquesta ocasió estan treballant en una dinàmica de creació cooperativa en què cada alumne continua la història que planteja el company que té al seu costat en un dels formats per excel·lència de l’underground, el fanzín. De fet, en aquest centre la forma i el disseny del còmic són tan importants per comunicar una història com el domini de la narració seqüencial.

És important pensar des de l’inici com vols que sigui l’objecte. És molt diferent el que transmet una grapa a una novel·la gràfica”
Berta González Embún

Els cursos estables de narrativa i dibuix es complementen amb tallers puntuals amb artistes com Nadia Hafid, Marc Torices, Roberta Vázquez i el Sergi Moreso en un espai que també acull exposicions, presentacions i en què el públic pot entrar a prendre un cafè i fullejar els clàssics i les novetats de tots els estils que hi ha a les prestatgeries.