Des de fa un parell d’anys, Meritxell Neddermann està de gira mundial amb Jorge Drexler, acompanyant-lo al piano. I durant aquest temps ha pogut donar forma al que serà el seu segon disc. Són 10 temes escrits per ella que sortiran al novembre. De moment, ja ha avançat tres senzills del nou treball. Són ‘Restaurante en el mar’, ‘Suelta’ i ‘T’esperaré una mica més’.

Neddermann ha assegurat al ‘Plaça Tísner‘ que el nou disc ja té nom, però que encara no es pot dir perquè vol que sigui una sorpresa. I ha explicat que musicalment té una certa continuïtat amb el treball anterior, ‘In the backyard of the castle‘, presentat fa tres anys: “Hi ha un esperit musical que segueix. El piano sempre hi és, encara que tingui un altre so…”.   

Meritxell Neddermann, en directe

Qui estigui interessat en veure la Meritxell Neddermann a sobre d’un escenari, ho podrà fer el proper 5 de juliol al Palau de Pedralbes, al festival Nits de Barcelona. De moment, però, també es pot fer un tast del nou disc que té preparat en aquesta interpretació al plató del ‘Plaça Tísner’ del primer senzill ‘Restaurante en el mar’, un tema amb aires dels 80 inspirat en la música de Supertramp.

El primer senzill del proper disc, en directe a ‘Plaça Tísner’

El “mosaic” de la Meritxell Neddermann

  • Un objecte: les espelmes. Li agrada regalar-ne i en té moltes a casa. N’acostuma a encendre quan ha d’estudiar i també per crear un ambient agradable a l’hora de tocar i compondre.  
  • Una lectura: la sèrie de novel·les fantàstiques ‘Terramar’, d’Ursula K. Le Guin. Quan està de gira aprofita per llegir i aquestes són les obres que l’han acompanyada el temps que ha estat viatjant amb Jorge Drexler. 
  • Un instrument: el piano. La seva besàvia el tocava i les seves tietes, també. A casa en van comprar un relativament d’hora i el va començar a tocar de manera natural. 
  • Una escola: l’Aula de Música de Vilassar de Mar, creada per la seva mare i la seva tieta. De tant en tant, en paral·lel als seus projectes personals, la Meritxell hi ha impartit classe de piano i combos. 
  • Un ritual: just abans d’actuar li agrada tenir una estona de calma i silenci. Uns minuts en què fa respiracions profundes i exercicis d’escalfament per sortir concentrada i serena a l’escenari.  
  • Una plaça: la del Dubte, al Raval. Està situada a tocar del Taller de Músics, on la Meritxell va estudiar piano jazz i harmonia. Recorda que era una època plena d’interrogants i li feia gràcia aquest nom que li ho recordava a diari.  

L’entrevista sencera, al ‘Plaça Tísner’