Els Surfing Sirles tornen, ara en forma de documental. El líder del grup, Martí Sales, ha explicat al ‘Plaça Tísner’ que van estar sis mesos recopilant imatges i vídeos domèstics per ensenyar la història de la banda durant els anys 2006 i 2013. Sales explica que han treballat sense guió establert perquè “el material audiovisual que rebíem parlava per si sol”.

El documental té com a títol ‘Material Sirles: un septenni’ i està dirigit per la cineasta Lulú Martorell, que reconeix que ha sigut molt dur el muntatge. “Els mòbils no tenien càmeres incorporades en aquells anys i el material que ens arribava, en general, no es veia bé“, admet.

Vallcarca i Els Surfing Sirles

Els Surfing Sirles des del seu inici com a grup van fer del moviment veïnal del barri de Vallcarca una de les seves principals banderes. En el documental, explica Sales, reivindiquen la gentrificació que està patint Barcelona, que expulsa els barcelonins i acull els milionaris. “La gent de Vallcarca ha de continuar vivint allà sense problemes”.

Rock, punk i rock de garatge català

El dia 31 d’octubre, a l’In-Edit coneixerem una mica millor el fenomen de la música rock, el punk i el rock de garatge a casa nostra i cantat en català. El grup liderat per Martí Sales va ser un dels principals exponents d’aquest corrent, que va sorgir a principis dels 2000, amb himnes com ‘Montseny’ i ‘Pubilla de cuixa forta’.

A més del documental, Els Surfing Sirles oferiran un concert a la Sala Apolo el 30 de desembre, després de la dissolució de la banda el 2013.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’