Torna amb cançons noves i ho fa combatiu com sempre. El cantautor Joan Colomo visita el programa ‘Plaça Tísner‘ per presentar ‘Tecno realista’, el seu nou disc d’estudi i el vuitè de la seva carrera en solitari. En la línia dels seus darrers treballs, trobem una crítica al sistema capitalista, l’escalfament global i les noves tecnologies. ‘Tot és molt difícil’ és el senzill de l’àlbum i ens l’ha interpretat en directe.

Només una mica més optimista

La lletra de la cançó diu que “és molt difícil ser bona persona, viure a Barcelona i fer-ho amb il·lusió” o “és molt difícil fer una maleïda bona cançó”. És un exemple del pessimisme sobre el moment present i el futur del món actual que impera en el darrer treball de Colomo. Tot i això, ell assegura que és una mica més positiu que l’anterior que, cal tenir en compte, portava per títol ‘Disc trist’.

L’ha gravat a casa, pràcticament sol

Per primera vegada en els seus més de 15 anys de carrera en solitari, el músic ha gravat les cançons a casa i pràcticament sense ajuda externa. Tot i que tenia l’experiència com a productor d’haver enregistrat grups com Fetus o Els Surfing Sirles, adverteix que li ha costat treballar sol i que ha confirmat que la feina en equip és sempre més enriquidora i el resultat acostuma a ser millor.

Concerts en una línia més alternativa

Colomo presentarà el nou disc el dia 28 de juny al Centre Cívic la Sedeta i després el farà girar per festivals amb la vista posada en les sales ja de cara a la tardor. En els darrers anys ha optat per una línia de fer concerts més alternativa participant, per exemple, en projectes per acostar la música als nens i nenes com Escola de rock.

El “mosaic” de Joan Colomo

  • Un estil: el punk i el hardcore. Són els estils amb què va començar a fer música, formant la primera banda amb només 12 anys. Amb aquella edat, eren els seus pares qui el portaven als concerts encara que fossin en una casa ocupa…
  • Una carrera: va començar a estudiar Filosofia, però al final la carrera per la qual va acabar apostant va ser la musical, participant en diversos grups, com a artista en solitari o com a productor.
  • Un grup: direm The Unfinished Sympathy perquè potser és el que ha obtingut més ressò, però podríem anomenar altres projectes en què ha participat el Joan com Zeidun, Moksha i La Célula Durmiente, entre d’altres.
  • Un disc: ‘Tecno realista’ és el seu darrer i el vuitè disc d’estudi en solitari. L’ha gravat pràcticament ell tot sol a casa i, com és habitual en la música de Colomo, trobem una bona dosi de crítica al sistema capitalista.
  • Un concert: presentarà el nou disc a la plaça del Centre Cívic la Sedeta en el marc de les festes del barri del Camp d’en Grassot. Un escenari potser poc habitual per un artista del seu nivell, però que venint del Joan Colomo, sempre irreverent, no ens pot sorprendre del tot.
  • Una plaça: la plaça del Padró, al barri del Raval. El Joan hi va viure 10 anys i explica que li agrada l’estàtua que hi ha de santa Eulàlia, antiga patrona de Barcelona. De fet, assegura que prefereix santa Eulàlia a la Mercè com a patrona de la ciutat.