El museòleg i activista LGTBIQ+ Ignasi Millet Bonaventura, protagonista del documental de Ventura Pons ‘Ignasi M’ (2013), relata en el film a través de converses amb amics i familiars com és conviure des de fa 20 anys amb el virus del VIH. En una entrevista al ‘Plaça Tísner’ explica que la seva malaltia, “tot i que s’han fet grans avenços científics, continua generant dificultats a les persones que la pateixen”.

Seqüeles neurològiques

Ignasi Millet és seropositiu des del 1996 i diu que per culpa de la medicació té seqüeles. Des de fa tres anys pateix de polineuropatia, un trastorn neurològic que afecta els peus i les mans i causa debilitat i pèrdua de la sensibilitat. Assegura que els joves amb el seu diagnòstic no tindran aquests efectes col·laterals, perquè “els que hem envellit amb VIH hem participat en molts assajos clínics que han permès millorar els tractaments”. Millet, però, remarca que s’ha de continuar vigilant perquè encara no hi ha una cura que t’alliberi de la malaltia i dels seus rituals diaris per tractar-la.

“Amb humor, malgrat tot”

En el documental ‘Ignasi M’, que es pot veure per betevé, es fa una anàlisi crítica de totes les penúries i adversitats que sofreixen gent com l’Ignasi, algú que ha viscut temps dramàtics però és capaç d’explicar-los de forma delirant i divertida a una família unida per l’amor, l’art i la creativitat.

Entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’