Barcelonina nascuda al Marroc, musulmana i cantant de rap. Imane Raissali, més coneguda com a Miss Raisa, va néixer en una família de quatre germans, mare analfabeta i pare pescador, amb una economia precària que va emigrar a Barcelona quan ella tenia vuit anys. Així ho explica a ‘Porque me da la gana’, en què repassa els anys d’integració cultural a la ciutat, el seu matrimoni pactat, la seva maternitat als 22 i la seva incursió al món de la música.

Sense vel, contra la islamofòbia

Miss Raisa fa dos mesos va decidir treure’s el hijab que portava des dels 12 anys, un gest que per a ella l’alliberava de “les responsabilitats i exigències que comporta per part de la comunitat” però “la gent s’ho va prendre com a ofensa a la religió i allà va començar un linxament”. Ja el mes de juny passat, la cantant havia rebut amenaces de mort per part d’islamistes radicals per la seva defensa del col·lectiu LGTBI a les xarxes socials.

Viralitat i feminisme

Amb més de 530.000 seguidors a TikTok, des del 2019 compon cançons a ritme de rap, en què parla obertament sobre racisme, religió i gènere, sempre amb la diversitat, la igualtat d’oportunitats i la llibertat d’expressió com a bandera. Tant en l’àmbit audiovisual com ara amb aquest text autobiogràfic, Miss Raisa demostra que amb 26 anys segueix lluitant per superar el pes de la tradició i dels prejudicis, reivindicant sempre el feminisme des de la llibertat i l’orgull.