Els dimarts són especials al Centre d’Art Contemporani Piramidón, una residència d’artistes i sala d’exposicions ubicada a la Verneda i la Pau. Són els dies en què l’equipament organitza setmanalment una paella en què els artistes residents comparteixen taula amb personalitats del món de la cultura de diferents perfils. Hi han passat més de 3.500 persones entre galeristes, crítics d’art, col·leccionistes, directors de museus o programadors culturals en poc més de 30 anys.

L’objectiu dels Dimarts a Piramidón és que es produeixin sinergies i que passin coses”
Jordi Bohigas,  Centre d’Art Contemporani Piramidón

La iniciativa, anomenada Dimarts a Piramidón, és un punt de trobada i debat que afavoreix, també, la difusió dels artistes del centre. Segons explica al ‘Plaça Tísner’ el director de Piramidón, Jordi Bohigas, l’objectiu és que “es produeixin sinergies i que passin coses”. “Hi ha galeristes que han conegut un artista en alguna de les paelles i arran d’aquí han sortit exposicions”, afegeix.

Una oportunitat per donar a conèixer la feina feta

Quan finalitzen el dinar i la tertúlia, els assistents visiten l’estudi dels artistes participants en la paella. Habitualment són un o dos dels 18 residents que acull Piramidón. És el cas de la Rosanna Casano, una artista italiana que investiga diferents maneres d’expressió a través del constructivisme, jugant amb el color, la matèria i la creativitat.

Per a ella, els Dimarts a Piramidón són una oportunitat per “conèixer gent que potser no coneixeries d’una altra manera”. També de mostrar la feina feta, en la qual “sempre t’endús quelcom positiu”. Considera que la iniciativa és una eina de divulgació que permet ensenyar el que es fa en aquest centre d’art on “estem treballant dur i de manera seriosa amb l’art“, adverteix.