Cesc Gay, director de cinema i guionista, ha assegurat a ‘Plaça Tísner‘ que “mentir és un signe d’educació i respecte per a l’altre“. A més, ha afegit, “el món seria un lloc millor si mentíssim més“. Tot i reconèixer que és una opinió poc popular, argumenta que diem el que pensem per quedar bé i considera que per exemple a les xarxes socials hi ha problemes perquè “hi ha massa sinceritat“.

Aquestes paraules van en línia amb el seu últim treball estrenat aquest divendres. Es tracta d”Historias para no contar‘, un retrat en clau d’humor sobre el comportament humà amb un repartiment coral amb noms com Anna Castillo, Quim Gutiérrez, José Coronado o Maribel Verdú.

Un amant del format episòdic

L’espectador, segons Cesc Gay, veurà en el seu últim film situacions en què es podran reconèixer i que preferirien no explicar. Cinc històries que, en definitiva, mostren la incapacitat per governar les nostres pròpies emocions. No és la primera obra que dirigeix en format episòdic. Gay va estrenar fa 10 anys ‘Una pistola a cada mà‘, i recorda que se li va recriminar que estigués feta de forma fragmentada. “Em van dir que això no agradava a l’espectador, i ara resulta que veure una pel·lícula llarga fa mandra“.

De betevé cap al cinema

Cesc Gay va treballar com a realitzador a betevé ara fa 25 anys al programa ‘Hola, Barcelona‘. Poc després, va començar la seva trajectòria cinematogràfica. Ha dirigit 14 pel·lícules que han rebut grans elogis i reconeixements. L’any 2016, amb l’aplaudida ‘Truman‘, es va emportar el Gaudí a la millor direcció i guió, i el Goya al millor guió original i millor pel·lícula.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’