Té una discapacitat visual de naixement però ha estudiat per ser director de cinema. De fet, el Carlos Puig ja ho és: ha rodat dos curtmetratges amb els quals ha obtingut una trentena de premis i ha estat seleccionat en més de 50 festivals. Això sí, la majoria a l’estranger on, assegura, de moment ha aconseguit més reconeixement que a casa nostra.

Que una persona que ha nascut amb una discapacitat com la meva vulgui ser director de cine és complicat, és quelcom gairebé inexistent”
Carlos Puig, director de cinema

Ara, ha presentat els dos curts, ‘El primer baño’ i ‘Ser o no ser’ a Barcelona, la seva ciutat, i ha explicat com ha aconseguit fer-los al programa ‘Plaça Tísner‘: “Que una persona nascuda amb una discapacitat com la meva vulgui ser director de cine és complicat, és quelcom gairebé inexistent”, adverteix. Tot i això, ha estudiat un màster en direcció de cinema, la carrera de comunicació audiovisual i un cicle formatiu de grau superior de realització.

El seu pare, Joan Jesús Puig, afirma que el Carlos està recollint ara els fruits d’anys de feina i que la família no s’esperava que arribaria tan lluny: “Estem molt contents perquè té molta discapacitat visual des que va néixer i està fent coses que ni ens imaginàvem”.

Tercer curt, en marxa

Quan se li ha preguntat sobre si la seva discapacitat visual l’ha condicionat, el Carlos Puig ha respost: “El que m’ha frenat ha estat la discriminació no la meva discapacitat“. Assegura que està explicant les dificultats amb què s’ha trobat al llarg dels anys a través del cinema. Per exemple, ja treballa en el seu tercer curt que es titularà ‘Un dia més’ i aborda l’assetjament escolar. Ve acompanyat d’una campanya contra el “bullying” que ja està en marxa a Instagram a través del perfil @undiamescurt.

Denuncia també els problemes que tenen les persones amb una discapacitat per accedir al món laboral en general, no només en l’àmbit del cinema. Declara que, en el seu cas, fins al moment ha hagut de treballar sempre amb pressupostos baixos.