Alejandro Palomas ha publicat ‘Això no es diu‘, una novel·la en què explica les violacions que va patir per part d’un professor religiós de La Salle de Premià, en Jesús Linares, quan tenia vuit anys. Palomas, després de fer públic aquest episodi, va forçar que es creés una comissió d’investigació al Congrés sobre els abusos de l’Església catòlica, però lamenta que no ha funcionat com esperava perquè “només” han sortit 250 casos. “França, per exemple, ha comptabilitzat uns 300.000“, diu. L’autor reivindica al ‘Plaça Tísner‘ l’ús d’imatges fortes perquè la gent entengui què significa ser violat per un adult quan ets petit. “Hem de ferir sensibilitats, si no ho fem no reaccionem“.

Culpabilitat

L’escriptor diu que ha escrit ‘Això no es diu’ per ajudar totes aquelles persones que han patit un episodi similar al seu. “Les víctimes ens sentim culpables, soles i boges, perquè creiem que hem provocat tot allò”, assegura. D’altra banda, Palomas també relata el moment en què es va atrevir a explicar-ho tot a la seva mare: els abusos sexuals i l’assetjament escolar que va patir durant cinc anys. “Em sento un privilegiat per haver-ho verbalitzat“, afegeix que molta gent lamentablement no dona el pas.

20 anys de trajectòria

Alejandro Palomas té una trajectòria de 20 anys que l’ha portat a escriure novel·les molt llegides i aplaudides, com ‘Una mare’ (2014), ‘Un gos’ (2016) o ‘Un amor’ (2018), amb la qual va guanyar el Premi Nadal, atorgat per Ediciones Destino. És considerat un dels autors actuals que millor descriu l’univers de les emocions.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’