Primera part d’aquesta peça audiovisual de La Virreina que recorre l’exposició “Dies d’ira”, dedicada al singular i controvertit Helios Gómez. Sevilla, Barcelona, París, Brussel·les o Moscú són només algunes de les ciutats per les quals va transitar aquest artista realista, populista i d’avantguarda, activista polític i gitanista militant, comunista llibertari i flamenc.
Des del cubisme i el futurisme d’una sola tinta fins a la pintura surrealista, passant per la propaganda comunista, “Dies d’ira” recull més de 350 obres i documents entorn de la figura d’aquest republicà represaliat que volia transformar la societat i lluitar per l’emancipació de la classe obrera.
En destaquen el domini del grafisme i la tipografia, la tècnica de la vella xilografia artesanal, el cartellisme, l’activisme, la premsa i el mural públic. L’exposició reivindica un artista compromès que va formar part de les xarxes de creació europees del seu temps, però que avui dia continua sent un gran desconegut a casa nostra.