A Barcelona, l’ajuntament ha decidit fer un canvi cap un model més naturalitzat dels parcs i jardins i està deixant que la vegetació faci una mica la seva, afavorint les espècies d’interès per la biodiversitat.

Al cinema hem vist moltes vegades imatges del poder de la natura quan una ciutat queda abandonada; com les plantes i els animals salvatges s’apoderen dels carrers i els edificis en absència de l’home.

La pel·lícula “Els últims dies”, dirigida pels germans Pastor i estrenada el 2013, podem veure un exemple. En el film, el món pateix l’epidèmia d’una malaltia anomenada “el pànic”. Es tracta d’una por irracional als espais oberts en què els individus que surten a l’exterior experimenten nàusees i mareigs, i arriben fins i tot a morir.

A l’escena triada, han passat uns anys des de l’esclat de l’epidèmia i alguns joves de les noves generacions ja s’han immunitzat i poden viure a l’exterior. En aquest temps, la vegetació s’ha apoderat de la ciutat i podreu veure la Via Laietana gairebé com una selva.