Falten dues setmanes per Nadal i han començat les cerques del tió. La residència per a persones amb discapacitats intel·lectuals Mas Sauró n’ha organitzat una de ben especial. Amb la col·laboració de Can Pujades, la Biblioteca Collserola-Josep Miracle i altres entitats del barri, han organitzat una cerca de tions per la serra de Collserola dirigida a infants i famílies.

Per trobar-los, calia anar darrere un seguit de pistes i jocs senzills que els portaven a la zona on estaven amagats els troncs. En una part de la gimcana, els nens i nenes han hagut de fer un cuc amb gomets. Seguidament, han fet una activitat educativa que consistia a descartar animals que viuen a Collserola. Seguint un breu recorregut pel camí del carrer de Can Llavallol, han fet una petita escultura amb pedres, han hagut de trobar cinc pinyes i, finalment, cantar una cançó per despertar els tions.

A banda de la cerca del tió, l’activitat estrella de la jornada, també hi ha hagut una xocolatada que ha servit per reunir famílies i residents. També han posat música i han habilitat una carpa amb guarniments preparats pels integrants de Mas Sauró. En aquest sentit, Marta Figueres, coordinadora de Projectes de Vida de les Persones, creu que “és entranyable” veure com les famílies i els infants s’involucren en el projecte, i creu que “és una manera de conscienciar els petitons que hi ha persones que viuen en residències i que poden preparar coses amb moltes ganes i molt ben fetes”.

Acció solidària per a la Marató

Els residents no només han preparat les activitats de la cerca dels tions, sinó també tots els cartells, les manualitats i la xocolatada. Els diners que es recaptin aniran destinats a la Marató, que enguany està dedicada a la salut mental. Des del projecte valoren molt positivament l’acollida que ha tingut la convocatòria i esperen “poder-la repetir l’any vinent” i integrar-hi més entitats del barri.