Amb més de tres dècades de carrera, The Necks està considerat un grup referent del jazz d’avantguarda però mai havia passat per Barcelona. L’Auditori Rockdelux va ser l’escenari amb què el trio australià es va estrenar a la ciutat, dins la programació del Primavera Sound 2019. 

 

Amb una posada en escena sòbria, Tony Buck, Lloyd Swanton i Chris Abrahams van oferir un tast de la seva singular sonoritat: un concert amb un únic tema en el repertori, ‘Garb’. Una peça a través de la qual van desplegar la seva característica capacitat per integrar elements de tradicions musicals diverses, que transiten per repeticions cícliques d’intensitats i velocitats oscil·lants. 

Un viatge que convida el públic a entrar en un univers captivadorament imprevisible que sembla abstreure la consciència racional i focalitzar l’atenció en les possibilitats sensorials. 45 minuts de lliure creació, armònicament coordinada en què els membres de The Necks semblen connectats per un fil invisible que els permet dialogar amb una extremada precisió, sense el mínim contacte visual.