Cues a les terminals i cares de preocupació davant les pantalles d'informació. La vaga de controladors francesos està afectant també l'Aeroport de Barcelona-el Prat, on avui s'han hagut de cancel·lar una setantena de vols. No només es veuen afectats els vols amb origen o final a França. La protesta també afecta altres destinacions europees que hagin de sobrevolar espai aeri francès. A més d'haver d'esperar, als usuaris també els preocupa la incertesa sobre les compensacions econòmiques. Les principals companyies afectades han estat Ryanair, EasyJet i Vueling.

Les aturades s’han fet per protestar en contra dels recursos que s’han assignat a la navegació aèria per al període 2015-2019 i estava previst que s’allarguessin fins el diumenge 29 de juny. Finalment, però, s’han acabat desconvocant. El primer dia de la vaga va coincidir amb la festivitat de Sant Joan a Catalunya i el final del pont i va provocar retards de fins a 75 minuts a diverses destinacions. De cara a aquest dijous encara poden haver afectacions tot i que la Direcció General d’Aeronàutica Civil de França ha avançat que garanteix el 95% dels enlairaments programats.

Centenars de passatgers s’han vist afectats al Prat per la vaga dels controladors. Els vols més afectats per la protesta han estat els que tenien com a origen o destinació diverses ciutats europees. Les aturades han afectat especialment les companyies Ryanair, Easyjet i Vueling.