Unes 500 persones, entre treballadors de metro i el bus de TMB i els seus familiars, han participat en un vídeo musical carregat d’optimisme i adreçat a la ciutadania, després d’un any de pandèmia especialment dur per al transport públic. ‘TMB és el que ens mou’ és el títol de la cançó amb lletra i música originals i que ha fet ballar i cantar bona part de la plantilla. La idea de fer el videoclip és de l’Esther Subirats, l’agent del centre operatiu de negoci d’autobusos de la Zona Franca. Una iniciativa per fomentar el bon rotllo en temps difícils que ha trobat la complicitat d’una desena de cantants, 35 ballarins i 115 figurants, a més de la Coral de TMB i l’equip de l’Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals.

“Despertarem aviat d’aquesta història”

La cançó té parts en català, castellà i anglès i es va gravar entre el 19 i el 21 de novembre en diferents escenaris de TMB, des de les cotxeres o les andanes, fins a la part descoberta d’un bus turístic, les oficines d’atenció al client o la cabina de conducció del metro. El videoclip envia un missatge positiu a la ciutadania davant la “nova normalitat” de la covid. “Despertarem aviat d’aquesta història com si hagués estat un malson”, canta un conductor d’autobús. I un altre treballador hi afegeix: “Ens sentim molt orgullosos plegats, d’estar junts amb els nostres ciutadans”.

Al final del vídeo, treballadors i familiars formen un gran número 100 al pati de la cotxera d’autobusos d’Horta, evocant la proximitat del centenari de la xarxa d’autobusos de Barcelona, que se celebra l’any vinent, el 2022.