Els desplaçaments massius que es fan quan hi ha operacions sortida d’estiu incrementen el risc d’accident de trànsit. Segons dades de la Direcció General de Trànsit, els mesos de juliol i agost del 2018, 256 persones van morir en sinistres mortals, 31 víctimes més que l’estiu del 2017. Amb l’ànim de reduir aquestes xifres, l’associació Stop Accidents es mobilitza amb la campanya “Ves, torna i viu”. Diversos voluntaris, ja siguin familiars de víctimes mortals en sinistres viaris com persones que han patit algun accident, conscienciaran durant tot aquest divendres els conductors que s’aturin a cinc estacions de servei repartides per tot Catalunya. Una de les quals és la de l’avinguda del Litoral, a tocar de la platja del Bogatell.

Un dels voluntaris que hi participa és el Carles. Ell és una víctima col·lateral d’un accident: “Vaig sortir del cotxe per socórrer la víctima d’un accident i un cotxe em va atropellar a mi i a un altre conductor que també volia prestar auxili”. Ell va quedar amb seqüeles a una cama i ha de fer servir permanentment una crossa, però l’altra víctima va tenir menys sort: “Va morir i per això faig de voluntari, perquè aquella mort serveixi per conscienciar els conductors i recordar-los que han d’actuar amb sentit comú”. Demana “seny” quan se surt de nit i es consumeix alcohol: “Reserva diners per tornar amb un taxi. Deixa el cotxe i aleshores beu tot el que et vingui de gust”. Alerta també sobre l’ús del mòbil: “T’atures a un semàfor i, de 10 conductors, cinc van mirant el mòbil”.

L’objectiu és que a partir de les experiències reals dels voluntaris s’aconsegueixi que els conductors tinguin un comportament responsable al volant i siguin conscients del perill que suposa no fer cas a les normes viàries o d’actuar de manera irresponsable. L’acció es fa coincidir amb l’operació sortida per la revetlla de Sant Joan, que cau en diumenge i, per tant, propicia un cap de setmana de tres dies.