Els veïns de la Zona Nord de Nou Barris demanen a l’Ajuntament poder fer ús de les 180 places d’aparcament situades sota la plaça dels Eucaliptus.  Un grup d’entitats i associacions de Ciutat Meridiana i Torre Baró van encartellar l’entrada del pàrquing per demanar una solució. 

Vuit anys amb el pàrquing tancat

L’aparcament de la plaça dels Eucaliptus, a Torre Baró, està tancat des de fa gairebé vuit anys. El va construir REGESA, una de les empreses del Consell Comarcal del Barcelonès que es van haver de liquidar, amb un elevat deute. Les seves funcions, serveis i béns van passar a mans de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, però també les fortes càrregues econòmiques que arrossegava. Mentre el consistori intenta arribar a un acord per no haver d’assumir tot el deute, els veïns continuen sense poder fer ús de les places d’aparcament, estratègicament situades al costat del CAP, la Renfe, un institut i diverses promocions d’habitatges. 

Donaria servei als equipaments

“És públic i fa vuit anys que està tancat, sense fer-se servir —denuncia Josep Montiel, president de l’Associació de Veïns dels Eucaliptus — . És un espai de més de 5.000 metres quadrats necessari per a tots els veïns del barri. I també per a la gent que treballa al CAP, els metges o els professors de l’Institut Picasso”.