Aquest dimarts, prop d’una trentena de persones s’han reunit enmig del carrer, a la confluència de Sancho de Ávila amb Roc Boronat, davant l’edifici del MediaTIC. Aquest és la segona assemblea que convoquen, la primera va ser el 28 de setembre.

Durant l’acte hi han intervingut diversos veïns que han manifestat el seu malestar i han exposat els seus problemes. “Hem d’advertir la resta de barcelonins que aquí comença l’hecatombe“, ha assegurat una de les assistents a l’assemblea. Mentre que d’altres han explicat que “hi ha un gran perill amb deixar córrer els nens per aquests carrils pacificats de la superilla” o que “si hi fessin coses útils, encara, però és que ens han deixat sense espai per circular per no res”, entre altres queixes.

Finalment, els veïns assistents han acordat els criteris que posaran damunt la taula a l’Ajuntament, un cop s’hagi revertit la situació actual. Destaquen les demandes de la recuperació de linealitat de la circulació i la redistribució dels autobusos. A més, proposen que mentre no s’arriba un acord entre afectats i el consistori es recuperin l’ús d’espais públics. “En el nostre entorn hi ha places com la Dolors Riera, un interior d’illa, que estan tancats el públic i es podria recuperar” afirma un dels portaveus, Jordi Campins. Aquest dimarts, la plataforma d’afectats presentaran les conclusions acordades al ple del districte.

Els impulsors de la trobada asseguren no sentir-se representats per l’Associació de Veïns del Poblenou. Campins, ha assegurat que “no ens van informar correctament de tots aquests canvis”.

Paral·lelament, la nova plataforma ha posat en marxa una campanya a Change.org per recollir signatures en contra de la superilla. De moment, ja n’han recollit més de 2.500 i es proposen arribar fins a les 5.000.