TONI MATEO, president de l'AV Montbau "Estamos totalmente unidos en este tema. la realidad es que la posición del ayuntamiento nos conduce a una via muerta, pero aspiramos a que reflexione." JOAQUÍN CAMA, AV Vall d'Hebron "Nosaltres tenim confianca que els socialistes continuaran donant suport al projecte que està consensuant. No ho dubtem en cap moment."

Les associacions de veïns de Sant Genís dels Agudells, la Teixonera, Montbau, la Font del Gos i el Parc de la Vall d’Hebron han reiterat que no renunciaran al projecte consensuat per cobrir la ronda de Dalt. Els veïns confien que l’entrada al govern del PSC els ajudarà a seguir defensant la proposta inicial.

Cinc entitats veïnals d’Horta-Guinardó han exposat la seva posició després que dimarts passat van plantar l’alcladessa, Ada Colau, en la comissió de seguiment del projecte. Els veïns dels barris pròxims a la ronda de Dalt asseguren que “se senten decebuts” i reiteren que no renuncien al projecte de cobriment que ja s’havia consensuat amb CiU i el PSC. Per això, l’entrada dels socialistes a l’Ajuntament els dóna esperança que els socialistes els donaran suport. De moment, els veïns d’Horta-Guinardó no volen parlar de mobilitzacions però alerten que “en tenen moltes de pensades”.

Els veïns expliquen que el projecte inicial no garantia el cobriment total de la ronda sinó un 70 % mentre que la proposta de l’equip de govern actual, diuen, no arriba a un 20 %. Dos aspectes que volen conservar del primer acord són que les obres no afectin el metro i que es garanteixin sis carrils de circulació a la ronda.

Els veïns posen d’exemple dos trams. D’una banda, critiquen que l’estudi actual no preveu cap cobriment, només dues passarel·les per connectar banda i banda de la via, entre el carrer de Jericó i la porta principal de l’Hospital Vall d’Hebron, mentre que la proposta anterior preveia un 70 % de cobriment. D’altra banda, entre Montbau i el Parc de la Vall d’Hebron, l’Ajuntament posa sobre la taula cobrir la circulació per sobre, amb un calaix.