Els veïns de la Gran Via de les Corts Catalanes han alertat aquest diumenge de l’alta sinistralitat en el tram entre el carrer de la Marina i la plaça de les Glòries. Un accident amb quatre ferits lleus i tres vehicles implicats al matí, ha tornat a posar en relleu que molts conductors circulen per aquest punt de l’avinguda a molta velocitat o sense respectar els semàfors. La setmana passada, en només dos dies, va morir un ciclista i dos motoristes van resultar ferits greus en dos accidents amb cotxes implicats a la cantonada amb el carrer de Los Castillejos.

A la cantonada de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer de Lepant no es parlava de res més el matí d’aquest diumenge: “aquest tram és perillós, els cotxes van molt ràpid i se salten els semàfors“, comentava un grup de veïns mentre observava com els bombers excarceraven una dona del seu cotxe, després d’un xoc que ha deixat quatre ferits lleus i tres vehicles implicats. Segons denuncien, “en aquesta intersecció, el semàfor està molt abans d’arribar a la cruïlla del carrer. Es posa en vermell, però els cotxes segueixen per l’embús -de trànsit-. Llavors, els que baixen per Lepant se’ls posa el semàfor en verd, i ja tenim el cacau fet”, explica l’Enrique Trinchan.

Altres veïns, com la Tània Silva, denuncien que “és molt perillós passar per aquí amb el semàfor en groc, perquè el groc per a ells -els conductors- no existeix“. Una situació que hem comprovat “in situ”: en només 10 minuts, i en tots dos sentits de la marxa, quatre vehicles passen a una velocitat elevada amb el semàfor en groc, i un cinquè vehicle ho fa amb el semàfor en vermell. Sobre rodes, alguns dels conductors amb qui hem parlat corroboren la versió dels veïns. Destaquen que és un tram “on els cotxes premen l’accelerador per evitar els semàfors en vermell”, coincidint amb el final d’un tram de la Gran Via on es poden encadenar diversos semàfors en verd.

El tercer accident en una setmana

La setmana passada, en només dos dies hi van haver dos accidents, de resultes dels quals un ciclista de 67 anys va morir divendres, dia 30, a la nit en col·lidir amb un vehicle; i dos motoristes van ser ingressats, greus, a l’hospital després de xocar amb un altre turisme. En tots dos casos, a la confluència entre la Gran Via i el carrer de Los Castillejos.