La data límit a partir de la qual serà obligatori portar els adhesius de la DGT al vehicle en dies de contaminació és ben a prop, però encara hi ha conductors que no els han rebut. Per algun motiu no han arribat a l’usuari, que podrà reclamar les etiquetes a partir d’aquest dimarts 28 a qualsevol oficina de Correus.

La prohibició de circular per les rondes els vehicles més contaminants en els dies de més pol·lució està a punt d’entrar en vigor, serà l’1 de desembre. Els vehicles més vells, més contaminants, no han rebut les etiquetes i no podran circular els dies que es donin aquestes característiques mediambientals. Però s’ha donat la circumstància que alguns conductors amb vehicles posteriors a les dates marcades per la DGT, i menys contaminants, no han rebut tampoc els adhesius, per algun motiu. Doncs bé, aquests darrers podran sol·licitar-los a partir de dimarts 28 a qualsevol oficina de Correus. Hauran de pagar un import simbòlic,que la DGT encara no ha determinat.

Les etiquetes són necessàries (no obligatòries) per aquells que tenen els vehicles que sí que poden circular els dies de més pol·lució, per tant, és important que els conductors les tinguin per poder-les enganxar als seus vehicles i facilitar-ne el control.

Estan afectats els cotxes de benzina matriculats abans del 2000 , els dièsel d’abans del 2006  i les furgonetes d’abans de l’1 d’octubre del 1994 . Els titulars d’aquests vehicles més antics no rebran distintius i, per tant, no podran circular en dies determinats (que solen ser entre tres i quatre a l’any de mitjana)

Pel que fa a la senyalització, la setmana passada s’iniciaven a la ronda de Dalt els treballs d’instal·lació dels panells informatius sobre les restriccions als vehicles contaminants en cas d’episodi de pol·lució, aquest dilluns se n’han instal·lat 20 més, entre els quals, als accessos de la ronda per la Diagonal. Amb aquests nous senyals es donen per finalitzats els treballs de senyalització de cara a l’1 de desembre.