bicibús Vallvidrera

La línia de Vallvidrera del bicibús de Sarrià ja circula per la carretera de les Aigües amb famílies i alumnes que es desplacen en bicicleta a l’escola. El recorregut surt de la plaça de Vallvidrera a les vuit del matí i arriba a Can Caralleu 25 minuts després. Amb la de Vallvidrera ja hi ha 15 línies a la xarxa de bicibús de Barcelona, cinc de les quals han nascut al districte de Sarrià – Sant Gervasi.

La ruta de Vallvidrera es va estrenar el 18 de novembre i surt tots els divendres. De moment, cinc famílies pedalen plegades fins a centres com l’Institut Escola Costa Llobera, l’Escola Tàber i la Dolors Monserdà. En breu esperen tenir més participació, ja que asseguren que hi ha interès a la zona com, per exemple, alumnes del Sant Ignasi. A l’abril preveuen augmentar la ruta fins a les Planes.

Garantir la protecció de la Guàrdia Urbana

Tot i que la posada en marxa del bicibús a Vallvidrera “va anar molt bé”, segons la Cristina Carceller, portaveu del recorregut, les famílies reivindiquen que es garanteixi la presència de la Guàrdia Urbana en els trajectes. El cos policial els va avançar que no podrien fer-los seguiment en cada sortida perquè no poden assegurar els efectius per fer-ho. A més, el divendres és el dia amb més bicibusos.

Davant d’aquest preavís, les famílies demanen que una patrulla policial els acompanyi, sobretot, de Vallvidrera fins a la carretera de les Aigües. A partir d’allà, segons expliquen, “ja no hi ha perill” perquè no hi ha gaire trànsit, tampoc pels carrerons de Can Caralleu. De moment, els infants que fan el recorregut tenen entre dos i set anys.