Des de primera hora del matí, les parades de taxi estan completament buides i només s’ha donat servei gratuït en els casos de mobilitat reduïda.

En els hospitals, els taxistes s’han organitzat per fer serveis mínims gratuïts. També n’hi ha hagut a l’aeroport, on no cobraran als clients que tinguin problemes de mobilitat. Justament a l’aeroport una desena de taxistes han fet de piquet informatiu tant per informar els treballadors que no s’hagin assabentat de l’aturada com també els clients de les alternatives de transport de què disposen. La vaga ha provocat cues de fins a una hora per comprar el bitllet de l’Aerobús i de 45 minuts per utilitzar aquest servei de transport per carretera.

La vaga d’aquest dijous és la cinquena que fan des de principis d’any. L’última va ser a finals de maig. Més de 500 taxis de Barcelona van anar a Madrid per participar en una manifestació multitudinària amb prop de 10.000 assistents. Precisament, per agrair el suport dels taxistes barcelonins, aquest matí hi havia diversos conductors madrilenys a l’aeroport que han reconegut “la unió i la implicació dels companys de Barcelona”, ha explicat a betevé Nacho Castillo, de la plataforma Caracol. A banda de taxistes madrilenys també n’hi havia procedents de França i d’Itàlia, que coincidien a explicar que la problemàtica del sector amb Uber i Cabify “és global” i s’ha d’abordar de manera global a tot Europa. Aquesta tarda els taxistes han previst fer una marxa lenta però encara no n’han decidit el recorregut.