Els taxistes ja van avançar la intenció d’afectar els punts estratègics que depenen del Ministeri de Foment per pressionar el ministre, Íñigo de la Serna, a atendre les seves reivindicacions. Per això, han previst concentracions al port i l’aeroport, a més d’aturar el servei durant 24 hores. Com en ocasions anteriors, es mantindran els serveis mínims als hospitals.

Demanen la dimissió de Pedrosa

Dimecres, els taxistes van ocupar el vestíbul de la conselleria durant tres hores per exigir el compliment dels compromisos de controlar els serveis irregulars. També van demanar la dimissió del director general de Transport, Pere Padrosa, que, segons els taxistes, els va dir que “en el moment polític en què ens trobem no farem res”.

 

La lluita contra les VTC

L’aturada d’aquest dijous s’emmarca en la protesta que mantenen els taxistes contra les anomenades llicències VTC -vehicles turisme amb conductor- que consideren competència deslleial. Aquestes llicències són les que utilitzen actualment aplicacions com Uber o Cabify per operar al territori espanyol. La llei fixa una proporció d’una VTC per cada 30 taxis, però els sindicats asseguren que aquesta norma no es compleix. A més, els preocupa la possible arribada de 3.000 llicències noves que es van demanar abans que entrés en vigor la llei. Les empreses que les van sol·licitar esperen que la justícia es pronunciï sobre aquesta qüestió.