Després de les aturades dels mesos d’octubre i novembre, la CGT i el Sindicat Ferroviari Intersindical convoquen una jornada de vaga des de la mitjanit fins a les 23 h d’aquest dijous. Els serveis mínims fixats per la Generalitat estableixen que circulin dos de cada tres trens de Rodalies i regionals durant les hores punta, entre les 6 h i les 9.30 h i també des de les 17 h i les 20.30 h. Per a la resta del dia, s’ha de garantir el 33% del servei.

Des de primera hora del matí, els serveis es compleixen amb normalitat. Les aturades d’aquest dijous poden tenir més repercussió a la tarda, coincidint amb l’operació sortida pel cap de setmana llarg de la Constitució. L’última jornada del calendari de mobilitzacions serà el 20 de desembre, amb vaga de nou de tot el dia.

La tardor reivindicativa que han emprès els treballadors vol mostrar el rebuig a l’anunci de la fragmentació de Renfe en quatre societats i la divisió d’Adif, en dues. Els sindicats, en canvi, aposten per la fusió de les dues operadores. L’objectiu de l’operació és permetre l’entrada d’empreses privades en el sector. Els sindicats convocants -minoritaris a Renfe- critiquen que aquest projecte significarà la pèrdua de les condicions laborals dels treballadors i l’empitjorament del servei.