El segon dia de vaga de Rodalies de Renfe ha col·lapsat les línies i els autobusos interurbans propers a les parades de Rodalies. Sobretot a primera hora del matí hi ha hagut llargues cues i busos plens. S’hi han aplegat els usuaris habituals dels autobusos i els que s’han vist afectats per les aturades dels trens i han buscat una alternativa d’emergència.

Autobusos plens i usuaris resignats

La imatge es repeteix constantment a les estacions d’autobusos com la de Fabra i Puig. Especialment a les andanes dels busos que van cap a Granollers, es formen cues llargues i els combois van plens de gom a gom. Fins i tot, alguns usuaris s’han quedat fora sense poder pujar i han hagut d’esperar el següent autobús, mentre que altres han hagut de fer el trajecte drets, tot i circular per autopista. Els usuaris també coincideixen a apuntar la manca d’informació en les estacions de busos, asseguren que no queda clar a quina hora i des de quina andana surten els autobusos.

La companyia Segalés ha explicat a betevé que aquest matí s’han vist obligats a doblar l’autobús provinent de Tarragona cap a Barcelona per poder fer front a l’increment d’usuaris i també han acumulat retards en algunes línies per l’excés de passatgers.

“Quatre hores per arribar a casa”

Entre resignats i enfadats, molts ciutadans dels afores de Barcelona han trigat fins a quatre hores per arribar a casa per culpa de la vaga de Renfe i el col·lapse d’uns autobusos que van amb els horaris desquadrats. “Avui no ha passat el de les 9.20 h i hem hagut d’esperar. Ahir al vespre va arribar un punt en què vam buscar al Google Maps quant trigaríem caminant des de Barcelona a Granollers, perquè ja crèiem que no podríem arribar-hi”, comenta entre bromes en Toni a l’estació de Fabra i Puig.

I és que la situació és més preocupant a les hores punta, com al matí i al vespre. Anit, viatgers desesperats agafaven autobusos que els apropessin a algun municipi proper al seu per, des d’allà, intentar agafar altes busos, un taxi o que algun familiar el recollís.

Alguns usuaris expliquen que la setmana que ve, quan també hi ha convocada la vaga de Renfe, no s’arriscaran a agafar el tren i l’autobús.