Els sindicats de CCOO, UGT i USO han anunciat una vaga general per a principis d’agost a tots els aeroports de l’estat espanyol. L’aturada afectarà a més de 60.000 treballadors que s’encarreguen dels serveis d’assistència a terra dels avions, com el moviment de mercaderies, el correu i el servei de passarel·les (“handling”). Entre les tasques del personal també hi ha l’assistència als passatgers, com l’atenció a les persones de mobilitat reduïda. 

Reclamen un nou conveni laboral

La convocatòria de la vaga es fa com a protesta pel bloqueig en les negociacions del nou conveni laboral del personal de “handling”, que, després de més dos anys de negociacions, encara no han arribat a bon port. Segons els sindicats, la negociació del conveni no avança per la negativa de la patronal a millorar algunes condicions laborals com els increments i complements salarials, la configuració de la jornada laboral, el descans entre jornades, l’excés d’hores extraordinàries, la conciliació familiar o la progressió professional. Els treballadors acusen la patronal d’allargar les negociacions per tal de precaritzar els seus llocs de feina i han anunciat que han presentat un recurs al SIMA (Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge) per tal que es desbloquegi la situació i s’eviti la vaga a l’agost.

Preavís de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair

La vaga del personal de terra s’afegeix a la del personal de cabina de Ryanair, prevista per al 25 i el 26 de juliol. Ahir els sindicats USO i SITCPLA van registrar el preavís per fer les aturades a finals de mes.