El grup d’aerolínies Lufthansa s’ha vist de ple afectada per la vaga convocada pel sindicat alemany del sector serveis als aeroports de Frankfurt, Bremen, Colònia-Bonn i Munic. La companyia haurà de cancel·lar 800 vols, 14 dels quals des de Barcelona (set d’anada i set més de tornada) i ofereix la possibilitat de canviar el bitllet de forma gratuïta als clients afectats. Es recomana als passatgers que s’informin sobre l’estat del seu vol abans d’anar cap a l’aeroport.

Les cancel·lacions per la vaga de Lufthansa podrien afectar 90.000 passatgers. Dels més de 800 vols cancel·lats, 58 són connexions de llarg recorregut i 14 són amb origen o destinació Barcelona (set d’anada i set més de tornada). Per als clients que aquest dimarts havien de sortir o volar als aeroports de Frankfurt i Munic, Lufthansa ofereix la possibilitat de canviar el bitllet per a un altre dia. Aena ha alertat a través de les xarxes socials als passatgers que s’informin sobre l’estat del seu vol, ja que es poden produir retards i cancel·lacions. Es pot consultar a través de la pàgina web.

La vaga ha començat a les tres de la matinada d’aquest dimarts i s’allargarà fins a primera hora de la tarda. Ha estat convocada pel sindicat principal del sector serveis d’Alemanya, Verdi. Un sector en què es calcula que treballen més de dos milions de persones. Es troben en plena negociació del conveni col·lectiu i demanen un augment salarial del 6 %. La negociació va començar a finals de febrer i asseguren que encara no els han presentat cap oferta.

La vaga a França afecta el trànsit ferroviari

La vaga del sector ferroviari a França ha afectat milers d’usuaris durant aquests dies. Els sindicats exigeixen al govern d’Emmanuel Macron que retiri l’anunciada reforma del sector. L’aturada té repercussió en el trànsit internacional i les connexions amb Espanya. Les aturades s’allargaran fins a finals de juny, a raó de dos dies d’aturada per cada cinc d’activitat.