Els sindicats de l’aerolínia, CCOO, UGT, Sepla, TCP, Stavla, Sitcpla, CTA, CESHA,CNT, CTA i CGT, es mostren en total desacord amb la reducció d’un 23% de la plantilla de treballadors i reclamen a Iberia un pla de viabilitat que garanteixi el futur de la companyia.

Els representants dels treballadors han acordat un calendari de convocatòries de vaga i han matisat que les vagues no afectaran les vacances de Nadal. Els dies previstos de vaga són entre el 14 i el 21 de desembre, però exceptuant el cap de setmana del 15 i 16 de desembre.

Les vagues les duran a terme el personal de terra i la tripulació de cabina. Els pilots, malgrat que hi donen suport, es troben immersos en un procés d’arbitratge que els impedeix formar part de les vagues. Segons fons del sindicat Sepla, el col·lectiu encara es troba en tràmits per l’anul·lació d’aquest procés d’arbitratge, per part de l’Audiència Nacional.

Sitcpla no descarta l’anunciació de noves jornades de vaga durant el mes de gener, ja que la retallada del personal que pretén impulsar Iberia també desencadenaria la retirada de vols, com els de rutes cap a l’Havana, Montevideo i Santo Domingo.