EMILIO JIMÉNEZ comitè de vaga de metro "Els treballadors de metro no tenen ganes que l'empresa, ni l'ajuntament ni ningú ens robi els diners. L'únic que estan conseguint fins ara és que la gent s'estigui radicalitzant i que això vagi a més. I és una guerra contra l'empresa no contra els ciutadans de Barcelona als qui els hi demanem perdó per els problemes que els hi podem causar".

Ho van advertir fa uns dies: els treballadors de metro de Barcelona volen fer sentir la seva protesta en contra del decret llei que els retalla la paga de Nadal, especialment durant la campanya de Nadal. Aquest dimecres el Comitè d’Empresa ha convocat una reunió amb els treballadors en què s’ha decidit fer vaga de 24 hores el proper dia 16 de desembre, el primer diumenge en què les botigues obriran coincidint amb l’inici de la campanya de Nadal.

Els professionals del suburbà han convocat també aturades parcials per al 24 de desembre (dia en què moltes persones inicien el període de vacances de Nadal) i durant el Mobile World Congress.

El primer i últim dia del Mobile World Congress (25 i 28 de febrer) es faran aturades de 24 hores mentre que el segon i tercer dia hi haurà aturades parcials. Els treballadors del metro diuen que “aquesta guerra és contra l’empresa” i les retallades que ha aplicat durant els darrers mesos i demanen disculpes als usuaris. En aquest sentit, amenacen TMB i l’Ajuntament que si es fa un ús polític d’aquest conflicte laboral “radicalitzaran les accions”.

Comunicat de l’empresa

La direcció de metro ha enviat un comunicat a tots els treballadors sobre la reunió que es va produir ahir per desencallar el conflicte. Segons el document, els sindicats no accepten les tres propostes de l’empresa per soluciar-ho. Diuen que “en una clara voluntat d’arribar a un acord” amb tots els sindicats l’empresa ha aportat tres noves propostes amb l’objectiu de paliar l’impacte de l’aplicació del Reial Decret del Govern. Les modalitats es basarien en avançar les pagues extres i a partir de 2015 es compensaria la pèrdua d’aquesta paga.