Durant el matí la jornada s’ha desenvolupat sense incidents, encara que algunes línies com l’H12 han quedat afectades per l’aglomeració de viatgers.

La vaga ha estat convocada per sindicats com la CGT i la COS per la manca d’acord amb TMB en la negociació del conveni col·lectiu. Segons TMB, però, la convocatòria de vaga parcial “contrasta amb el clima de normalitat en què es desenvolupa la negociació del conveni col·lectiu”. Assegura que ha fet propostes per “al manteniment o millora del poder adquisitiu dels salaris i la continuïtat dels sistemes de descansos i la jubilació parcial”.

Tot i això, els sindicats convocants avancen que al desembre tindrà lloc una nova assemblea. Si la negocació del conveni col·lectiu segueix en el mateix punt, no descarten fer una nova aturada parcial coincidint amb les festes de Nadal.

Els convocants també protesten per la possible connexió dels tramvies, ja que consideren que suposarà la desaparició “d’uns 200 serveis d’autobusos”. Denuncien que aquest servei “estarà finançat amb diners públics i després serà privatitzat” i asseguren que TMB té tres autobusos articulats “que poden oferir aquest servei sense la necessitat d’un tramvia”.

TMB afirma que durant l’aturada ha circulat el 75% dels autobusos d’un dia feiner. A partir de les 15.30 h els treballadors que han secundat la vaga s’han reincorporat als itineraris.