Aquest dilluns, TMB ha assegurat que la supressió de la paga extra de Nadal és obligat per a tot l’organisme públic i les empreses públiques i que per tant no hi poden fer res. Pestanya ha puntualitzat que l’empresa ha ofert alternatives per compensar aquesta rebaixa del sou però que no tots els sindicats n’estan d’acord.

La vaga parcial d’autobusos s’ha desenvolupat sense incidències, segons informa TMB. Els serveis mínims, que són del 25% entre les 9 i les 11 h i del 50% entre les 16 i les 18 h, s’han complert amb normalitat. Tot i això, els usuaris es queixen que han hagut d’esperar més de l’habitual per agafar el bus.

Els conductors d’autobusos de TMB fan vaga parcial indefinida des d’aquest dilluns i secunden aturades de dues hores en cada torn. Per tant, des d’avui, i tots els dies fins que no es desconvoqui la vaga, el servei d’autobusos de TMB funcionarà de la següent manera. Fins a les nou del matí, els busos circularan amb total normalitat. En canvi, de nou a 11 del matí, hi haurà serveis mínims del 25%, però només en nou línies. Al Bus del Barri circularà un cotxe per línia. Fins a les quatre de la tarda, el servei serà normal i es tornarà a complicar de 16 a 18 h, quan només circularan el 50% dels busos habituals. A partir de les sis de la tarda, altra vegada normalitat.

Els treballadors dels autobusos de TMB van fer vaga dilluns de la setmana passada, coincidint amb la posada en marxa de la nova xarxa ortogonal. Les aturades parcials de dues hores per torn havien de començar dimarts passat, però a última hora van decidir desconvocar-les. Com que no es va obrir cap negociació amb la direcció de l’empresa, divendres van tornar a fer vaga de 10 a 15 h i van decidir començar aquest dilluns amb les aturades de dues hores per torn.

El motiu de la protesta convocada pels sindicats CGT, ACTUB i PSA és la retallada de la paga de Nadal, que l’empresa ha aprovat en aplicació del reial decret del Govern espanyol que treu aquesta remuneració a tots els empleats públics de l’Estat. A les seves assemblees, els treballadors d’autobusos insisteixen que la mobilització pretén frenar les retallades que afecten tota la ciutadania.